13:03 

Вход Господень в Иерусалим, или Неделя ваий

Позывной ~Любочестие~


Великий двунадесятый праздник, празднуется за шесть дней до предания Иисуса Христа на крестную смерть и страдания. В народе называется Вербным воскресеньем. Этим праздником завершается Великий пост. У евреев был обычай: цари и победители въежали в Иерусалим на конях или ослах, и народ торжественными криками, с пальмовыми ветвями в руках встречал их. Исполняя пророчество Ветхого Завета, Христос именно таким торжественным образом въезжал в Иерусалим, но не как Царь земной или победитель в войне, а как Победитель греха и смерти.

Тропарь праздника, глас 1

Общее воскресе́ние/ пре́жде Твоея́ Стра́сти уверя́я,/ из ме́ртвых воздви́гл еси́ Ла́заря, Христе́ Бо́же./ Те́мже и мы, я́ко о́троцы побе́ды зна́мения нося́ще,/ Тебе́ победи́телю сме́рти вопие́м:/ оса́нна в вы́шних,// благослове́н Гряды́й во имя Госпо́дне.

Другой тропарь праздника, глас 4

Спогребшеся Тебе́ креще́нием, Христе́ Бо́же наш,/ безсме́ртныя жи́зни сподо́бихомся Воскресе́нием Твои́м,/ и воспева́юще зове́м:/ оса́нна в вы́шних,// благослове́н Гряды́й во и́мя Госпо́дне.

Кондак праздника, глас 6

На престо́ле на Небеси́,/ на жребя́ти на земли́ носи́мый, Христе́ Бо́же,/ Ангелов хваление/ и дете́й воспева́ние прия́л еси́, зову́щих Ти:// благословен еси́, Гряды́й Ада́ма воззва́ти.

Задостойник праздника

Бог Господь и явися нам. Составите праздник, и веселящеся приидите, возвеличим Христа, с ваиями и ветвьми, песньми зовуще: Благословен Грядый во Имя Господа Спаса нашего.

Величание

Величаем Тя, Живодавче Христе, осанна в вышних, и мы Тебе вопием: благословен Грядый во имя Господне.

@темы: Великий пост, Вход Господень в Иерусалим, Двунадесятые праздники

URL
   

На волне смирения

главная